Rokershuid

Een rokershuid ontstaat als mensen voor een lange periode roken. Dit hoeft niet eens iedere dag te zijn; zolang je met regelmaat de rook van sigaretten tegen je huid krijgt kun je een rokershuid krijgen.

Dit is dus ook zo voor mee rokers! Als je vaak in een rokerige ruimte staat kan je dus net zo goed een rokershuid krijgen.

Hoe ziet een rokershuid eruit?

Door het gebrek aan hydratatie, een verminderde doorbloeding en een afbraak van collageen en elastine, krijg je sneller last van huidveroudering. Dit zorgt ervoor dat je huid de volgende kenmerken kan krijgen:

  • Gele teint – dit is één van de meest zichtbare gevolgen van roken. De nicotine in sigaretten geeft de huid een gelige teint, waardoor je er standaard een beetje ziek uit ziet.
  • Grauwe teint – naast een gelige teint kan je huid er ook grauwer uit gaan zien. Dit komt door de vaatwanden die door het roken vernauwen. De zuurstof en voedingsstoffen kunnen hierdoor moeilijker naar de huid vervoerd worden.
  • Dunne huid – Door het roken wordt de bloedtoevoer verminderd, waardoor het collageen sneller afbreekt en de huid dun en slap wordt.
  • Rimpels – De bekende rimpels boven de lip, rond de mond en bij de wangen.
  • Mee-eters – De huid kan sneller verstoppen door de roetdeeltjes van de rook, waardoor mee-eters kunnen ontstaan.
  • Droge huid – De huid kan extra droog zijn. Het evenwicht in de huid is verstoord, waardoor er zowel droge als vettige plekken op de huid kunnen ontstaan.

Huidverzorging om een rokershuid te verminderen

Naast huidverzorgingsproducten die je kunnen helpen bij het aanpakken van je rokershuid, zijn er ook specifieke huidbehandelingen die uit kunt laten voeren, bijvoorbeeld:

Intake

Boek voor een eerste behandeling een intake. Tijdens deze intake gaan we samen de mogelijkheden bespreken en indien gewenst het behandelplan opstellen zodat jij precies weet waar je aan toe bent.

Afspraak maken