Gevoelige huid

Een gevoelige huid reageert heftiger dan normaal op (schadelijke) invloeden van buitenaf. De huid is uit balans wat je bijvoorbeeld merkt aan rode vlekken, jeukende huid, branderig gevoel, droge huid en schrale plekken, een trekkerig misschien zelfs prikkelend gevoel en heeft vaak een dunne en fijne structuur.

Een gevoelige huid gaat vaak gepaard met een droge huid, omdat het beschermende vetlaagje is verminderd. Deze huidbarrière houdt doorgaans irriterende stoffen tegen. Een gevoelige huid kan ook ontstaan doordat de afweerreactie van de huid is verstoord, waardoor de huid een lagere weerstand heeft tegen invloeden van buitenaf.

Belangrijk is om de gevoelige huid weer in balans te krijgen door de huidbarrière te herstellen. Met een paar kleine aanpassingen in je huidverzorging kun je de huid verzorgen en de huidbarrière herstellen.

Het is goed om je huid regelmatig een boost en extra onderhoud te geven. Met de juiste gezichtsbehandelingen kun je een gevoelige huid heel goed onder controle krijgen.

Intake

Boek voor een eerste behandeling een intake. Tijdens deze intake gaan we samen de mogelijkheden bespreken en indien gewenst het behandelplan opstellen zodat je precies weet waar je aan toe bent.

Afspraak maken