Rimpels

Naarmate we ouder worden, wordt onze huid droger, slapper en dunner. Collageen en elastine in de huid verminderen en de huid rimpels gaat vertonen. De huid verliest volume en er ontstaan rimpels.

Interne oorzaken voor huidveroudering en het ontstaan van rimpels zijn:

  • Genen: Erfelijkheid speelt een rol bij de manier waarop je ouder wordt.
  • Hormonen: Tijdens bijvoorbeeld de overgang kan de hoeveelheid collageen tot wel 30% afnemen.
  • Collageen & elastine: Vanaf het 25e levensjaar gaat het lichaam steeds minder belangrijke stoffen produceren. Collageen, elastine en het vochtgehalte in de huid nemen zo ieder jaar steeds een beetje af en de eerste rimpeltjes, lijntjes en verlies aan gezichtscontouren worden zichtbaar.
  • Spieractiviteit: Een rimpel is een litteken dat ontstaat door het veelvuldig aanspannen van de spieren.

Externe factoren die zorgen voor (vroegtijdige) huidveroudering en rimpels zijn:

  • Uv-straling: Ultraviolete stralen zijn de grote boosdoener en dan met name de UVA-stralen. UVA straling dringt door tot de middelste huidlaag waar het zorgt voor een chemische reactie. Deze reactie zorgt op zijn beurt voor onherroepelijke DNA-schade aan de cellen, wat uiteindelijk resulteert in rimpels.
  • Roken: Stoffen in sigarettenrook breken collageen en elastine af.
  • Alcohol: Alcohol veroorzaakt ontstekingen in het lichaam. Om deze ontstekingen ‘op te ruimen’, maakt het lichaam vrije radicalen aan. Deze dienen om de schadelijke stoffen op te ruimen, alleen worden ook gezonde cellen aangetast.
  • Stress: Wanneer we stress ervaren, maakt ons lichaam meer cortisol aan. Cortisol is een hormoon dat ervoor zorgt dat we in tijden van stress weten hoe te handelen. Hierdoor kunt je gemakkelijker met stress omgaan, echter zorgt een verhoogt cortisolgehalte gedurende een langere periode voor schade aan het lichaam en aan de huid.
  • Bewerkte voeding: Bewerkt voedsel bevat geen of nauwelijks essentiële stoffen. Langere periode het lichaam ontzien van verse voeding zorgt voor schade aan het metabolisme en de bloedvaten. Dit heeft direct effect op de huid in de vorm van een vale, vermoeide en grauwe teint. Op lange termijn zorgt ongezonde voeding voor vroegtijdige huidveroudering in de vorm van rimpels, lijntjes en vouwen.

De huid veroudert van binnen naar buiten. Biologische effecten die nog niet met het blote oog worden waargenomen zullen optreden voordat de uiterlijke kenmerken zichtbaar worden. Een kleine verandering, zoals bijvoorbeeld het letten op je suikerinname, kan het verschil betekenen tussen rimpelvorming of een gave huid.

Een natuurlijke boost van collageen

Het vernieuwingsproces van onze huid vertraagt ​​naarmate we ouder worden, en Dermapen-behandelingen zijn de veilige, natuurlijke manier om uw huid zichtbaar te verjongen. Dermapen-behandelingen voor rimpels maken lijntjes merkbaar gladder, maar u hoeft niet te wachten tot ze verschijnen om uw huid te verbeteren. Preventie is altijd de beste aanpak om ervoor te zorgen dat je langer een levendige, jeugdige gloed hebt. Idealiter beginnen Dermapen-behandelingen voordat fijne lijntjes zich voordoen.

Voor snellere, langdurige resultaten raden we een doorlopende dagelijkse routine van huidverzorgende producten en suppletie aan die speciaal zijn ontworpen om de tekenen van veroudering aan te pakken.

Intake

Wil jij graag weten wat de conditie is van jouw huid en welke behandeling het beste is voor jou? Maak dan afspraak voor een huidscan met de Observ 520.

Afspraak maken