Pigmentatie & zonschade

De UV-stralen van de zon zijn een van de belangrijkste en bekendste oorzaken van vroegtijdige huidveroudering.

Symptomen van schade door de zon kunnen zijn: textuur veranderingen, pigmentvlekken, huidkanker, en kan jaren duren om naar de oppervlakte te komen. Vaak pas wanneer de schade al is aangericht.

Je lichaam is uitgerust met natuurlijke reacties die helpen om UV-stralen af te breken zodra ze de huid zijn binnengedrongen. Jouw genen spelen een belangrijke rol bij het bepalen hoe je huid van nature kan omgaan met de invloeden van de zon. De SkinDNA genetische test kan helpen jouw genetische aanleg te identificeren, die een belangrijke rol speelt bij het bepalen van hoe goed jouw huid op natuurlijke wijze kan omgaan met de invloeden van de zon.

UVA-stralen ook wel bekend als “verouderingsstralen” zijn een vorm van straling die zeer weinig direct zichtbare effecten heeft. De effecten van UV-stralen worden vaak pas jaren later duidelijk, vaak nadat de schade al is aangericht. Het spectrum is sterk genoeg om de bovenste huidlagen te omzeilen en de diepere lagen te beschadigen die bekend staan als de dermis. Het zijn voornamelijk deze stralen die de huid vroegtijdig verouderen.

UVB-stralen ook wel bekend als de “brandende” stralen zijn een vorm van straling die een meer direct zichtbaar effect heeft. In tegenstelling tot UVA-stralen is het spectrum niet sterk genoeg om in de diepere huidlagen te komen, daarom wordt de meeste schade toegebracht aan de oppervlakkige lagen in de vorm van zonnebrand, zwelling, pigmentvlekken en bruin worden van de huid.

Zichtbare kenmerken van zonschade

  • Pigmentvlekken
  • Sproeten
  • Roodheid
  • Gebroken haarvaten
  • Gevoeligheid voor de zon zoals zonverbranding
  • Diepe groeven als bijv. frons- & expressielijnen

Vrijblijvend adviesgesprek

Wil je weten hoe je pigmentatie & zonschade kunt verminderen? Maak dan een afspraak voor een vrijblijvend adviesgesprek.

Afspraak maken